Oldcrush aka Shiro.

 
Kort information om min häst.
Fullständiga namn ~ Oldcrush "Shiro.  - Födelseår ~ 1993. - Kön ~ Valack. -  Ras ~ Arabiskt fullblod. 
 
Shiro är nattens konung, han rör sig lite som en puma då. Shiro är en 20årig valack, men är fortfarande en pigg häst, han har mycket att ge, men möjligen inte på tvälingsbanan längre. Shiro är från en väluppfostrad gård i Skördebygden där han tränades och tävlades inom terräng. Han blev en topp häst men eftersom åldern tog ikapp så slutade man tävla honom pga säkerhetsskäl. Dom ville inte riskera att hans rygg skulle ta stryk eller bakbenen. Shiro är väldigt trygg häst i hanteringen och kan lastas/skos/duschas osv utan några som helst problem. Shiro skulle egentligen säljas till häst pensionat i Firgrove men ägarna tyckte att hans energi fortfarande var så pass stor att han inte skulle passat där. Shiro såldes därför till mig efter ett antal om och men, jag föredrar att ha hästar efter 97. Just för att dom är relativt gamla då men Shiro är ett undantag. Ägarna har dock lovat att betala hans plats på pensionatet när tiden är inne. 
 
Shiros fullständinga namn är Oldcrush men han kallas ofta för Shiro. Shiro betyder "den fjärde sonen" också vit eller "slott". Varför han kallas Shiro är för att han är den fjärde hästen på gården som blivit hel svart och det var tydligen ovanligt där och när dom kollade efter stamtavlan så var han den fjärde sonen från samma far. Shiro har som sagt fortfarande spring i benen men vi vet aldrig när han lägger sig ned för att ge upp.
 
 
Tävlingskärriär. ~ 
Shiro är tävlad under sina 15år som tävlingshäst inom terräng. Shiro tog hem många bra placeringar inom terräng och rankades som en av Silverglades bästa terräng hästar. Shiro har dock slutat nu pga hög ålder.
 
Utbildning. ~
Shiro har fått utbildningar inom terräng & dressyr. Mest terräng delen och det var stora kurser och lektioner för att få honom så bra som han är idag. Dressyren försökte man satsa på pga hans utstrålning, men han var inte lika smidig där som i skogen. Shiro älskar nätter och han blir som en helt annan häst på kvällarna och man tror fortfarande att han är 10år. Shiro kommer inte starta någon mer utbildning utan nu får han stå tills den dagen han ska lämna oss. 
 

Kommentarer
Skrivet av: Juliette Stardawn

ÄNTLIGEN ERKI!! What a stud *-*

Svar: hahaha :(
Jenny Snowhill

2013-12-21 | 19:06:54
URL: http://jstardawn.blogg.se/
Skrivet av: Frida Silverside

Shame on you..

2013-12-21 | 20:21:59
URL: http://fridasilverside.blogg.se
Skrivet av: joline riverdawn

COPYCAT :-(

oldcrush är mitt namn :-((

Svar: ÄSCH
Jenny Snowhill

2013-12-22 | 13:00:36
Skrivet av: Emma

Vad fin! Gillar smeknamnet! :)
Gillar också hur du kan beskriva dina hästar så bra, som om dom vore riktiga! x)

Svar: Åh tack så hemskt mycket! :D
Jenny Snowhill

2013-12-27 | 14:26:03

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

NAMN:

E-POSTADRESS:

BLOGGADRESS:

KOMMENTAR:

Trackback