vinnaren!!

Jag har under lång tid suttit och tänkt att nu ska jag dra en vinnare bla bla bla. Men, nu är det dags.
Dessvärre filmade jag inte denna gång, men för er som inte tror mig kan fråga Sally Lightbridge hon var med mig under hela stunden! Det blev nummer 67som är det vinnande numret. Det stod mellan - Ellen Flowerbell & Daisy Longhall. - Om vem som skulle vinna, därefter så fick Sally skriv ned personerna på en lapp och dra. Vinnaren blev ingen mindre än......
 Grattis ellen. :D 
Om du ser detta före du läst din brevlåda kan du ju läsa den. xD
Grattis igen!

IMORGON KLOCKAN 12.00

kommer vinnaren utav 500sc ÄNTLIGEN ut! :D
 

äntligen!!

Äntligen har jag kommit upp på vandrarhemstaket i Valedale för första gången! :D 
Duktig polle *-*

Någon mer än jag som lagt märke till censuren? Du kan inte skriva - mario - marleys - år - mårten m.m
tills vidare kommer jag kalla honom Morten :((((( SNYFT
 
Skriv faktiskt ett brev till starstable att jag hellre skippar en liten onsdagsuppdatering mot att dem fixar censuren helt. Jag menar, vissa saker är ju helt knäppa. :s Hoppas bara dem läser det, brukar vara så att dem inte svarar mig :)
 

Stallflickan!

Ja, alltså. min stallflicka Lucy westlake brukar ju läsa väldigt mycket i mitt stall! och jag kunde inte undgå att tjuvkika på boken!
 
Jag menar.. Lucy.. visste du inte redan detta :)) det är ju där du kom ut ;) 

Orginalbilden!

Tänkte visa er oringal bilden bakom denna!
 
Här är då orginalet!!
Otroligt vacker måste jag ju säga 'host'

Mårten VS drömmen.

Som dem flesta kanske vet så har jag bara en brun häst i mitt stall, och det är ju då Mårten. Men, på senare tid har jag gått och blivit kär i en starthäst som är mörkbrun!!
Jag tycker den är otroligt vacker, i början var det inte direkt någon stor favorit. Men såhär i efterhand älskar jag den :(  Tänk om vi kommer kunna köpa dessa hästar. Jag är då osäker om jag ska behålla Mårten och denna, eller byta ut mårten mot denna. Eller inte alls köpa denna. Jag hoppas den kommer gå att köpa, förr eller senare. NI som äger denna häst ska vara lyckliga *-* Man dreglar ju över den!
 

Kanske dags att välja nu !?!?

Jo, igår så hade inte bara nya kläder och stallflickan kommit (min heter Lucy Westlake btw.) utan dem 'nya' stockarna är nu utbytta ÅTER igen.
 
Dem ser nu ut som vanligt igen, jag tror fortfarande vi måste göra någonting med dessa. Dessvärre har jag ändrat mig ang jorvikbron.. Men kanske ved till julen? :)
Men, nu ser dem iallafall normala ut, undrar starkt vad det ska bli för någontingt! :o
 
Har du någon tanke?
 
 
 

Hoppning med Molle.

Igår kväll så tog jag ut Molle på en lång promenad, det slutade att vi började hoppa i Marleys paddock.Molle har ju en skada som gdå hindrar honom från att tävla och helst träna med, men veterinären har sagt att lite hoppning skadar honom inte. Utan det kan mjuka upp honom, men så mycket träning som en tävlingshäst behöver tål han inte. Så det började med att vi värmde upp rätt länge, han gillar att trava runt och detta vsr första gången jag skulle hoppa med Molle. 
 
Han är väldigt duktig och lyssnar på en. Man behöver inte dra mycket, men som hans fd ägare sa så var han aldrig någon problem häst inte ens vid inridingen och ja, det är ju en perfekt tävlingshäst. Han tävlade med dressyr, men hoppade lite då och då. Jag började hoppa 95cm med honom. Eftersom jag inte hoppat så mycket på sista tiden. Som sagt tog det ett tag innan jag vågade hoppa med honom, ville ju inte skada honom. Så vi red fram till hindret,förbi m.m. 
Men, tillslut var det dags. Tror nog Molle med blivit små irriterad på mig som velade fram och tillbaka. Och vi kom fram i galopp och jag var riktigt nervös, nästan lite skakig. Men, allt gick super fint. Molle var riktigt duktig och lät sig inte distraheras utav min nervositet!
Vi kom lite snett på hindret, men han verkade ju vet vad han ska göra. Allt gick fint men han snuddade lite i hindret. Och det förstår jag då han inte kan lyfta på hovarna som dem andra hopphästarna kan! 
Men, jag är stolt över min Molle. Och kommit över min räddsla att hoppa med honom trotts sin skada. :)
 
 

SÖDRA JORVIK

 
 
Dessa bilder har starstable har lagt upp dessa på sin starstable facebook! Mer info kommer snart! :D 
Tänk om det är på deras 2års dag! ;D 

DBC...

Nu kanske du bara läste - STÄNGER NER - Och ja, förviss del är det sant, men vi stänger inte ned klubben ;)
Jag har haft klubben i 1år och snart 4 månader. Ska försöka ett tag till! Men, jag är ingen ridtjej, har haft häst i 7år men endast ridit i ett år. Sedan jag sålde min häst har jag inte ridit, så jag har inte orkat ta upp riditkunskaperna. Jag har aldrig hoppat mer än över en bom, aldrig ridit ett L:B och inte heller kört värsta terrängen. Därav kommer jag stänga ned DBC från allt sådant, jag har inte orken att hålla saker jag inte kan någonting om, förr fick jag söka upp info och jag orkar inte mer. Visst får medlemmarna håll vanliga ridlektioner om dem vill, men det är ingenting vi kommer att satsa på. Så, för er som är intresserad utav hoppning,dressyr m.m är DBC ingenting för er. Ridläger kommer vi ha på speciella tillfällen. DBC kommer bli ett samhälle där lekar tar över, fantasin sprödar och kreativiteten flödar! :D Vi kommer göra saker som kännetecknar oss, vi är en lek och plask klubb. Jag anser att ridlektioner är samma sak om och om och om igen. Speciellt för en sådan som mig som inte kan någonting! Så, dbc startar om på nytt som lekarnas klubb! :)
Alla är fortfarande välkomna hit, dressyrnördar som hoppbrudar till terrängförare, ja ni förstår! :D 
 
 - Jag vet att jag skrev fel på underrubriken på bilden hihih. -
 
 

Mer än vad jag visste.

Ja, detta var som sagt mer än vad jag visste. Vi har en sådan liten pryl i våran klubb, tänk så fel saker och ting kan bli. ;)
 
Och det leder till dagens fråga! :D 
 

En vanlig dag för mig och mårten.

 
En helt vanlig dag med mårten.. :)) *hoppas ni ser ironin i detta*

ord som sso aldrig gett ut. Del 1.

~ Ful galopp. ~
Detta är ju egentligen från person till person vad dem tycker, men utav dom personer jag träffat har faktiskt alla hållt med om detta.
 
 
Detta är då det vi kallar ful galopp, hästen fram ben ser otroligt böjda ut, och man kan inte undgå att vara med på vissa lektioner där ridläraren säger - ÅH SÅ KOMMER NI FRAM I FUL GALOPP. - 
 
 ~ Fylle hoppning. ~
Detta är lite mer knepigt, när man kommer till ridhuset och grupp tävlar, så springer man till övervakningskameran. Och startar tävlingen, då tävlar du med kameran högt uppe! Spelare runt om jorvik har valt att döpa detta till fyllehoppning. 
 
 
~ Dressyrsadel. ~
Ingenting har bekräftat att detta är en dressyrsadel egentligen.
 
 
Men är du på en dressyr tävling i starstable är det nog majoriteten som bär denna sadel, varför?
Vem har sagt det? Vi har själva tagit det beslutet att det är en dressyrsadel även om det inte ser riktigt ut som en.
 
 
~ Äppellunden. ~
~Jag har ett svagt minne av att Steves sa äppellunden till oss under ett väldigt gammalt uppdrag, men äppellunden finns inte på kartan. Dem flesta vet vart äppellunden ligger när man frågor om det.
 
 
 
 
~ Tävlingsoutfit. ~
Starstable har aldrig bekräftat för oss att - nu är en ny tävlingsoutfit tillgänlig att köpa. - Utan vi spelare har letat fram dem bästa kläderna själva, och om du går fram till några randoms och frågar efter tävlingskläder så kan jag garantera att mer än hälften vet vad det är.
 
 
~ VDC,MC,GC,FPC,FGC. ~
 
Alla dessa olika champ, starstable har aldrig riktigt sagt - HEJ ALLIHOPA NU ÄR DET DAGS FÖR FPC. - 
Utan vi spelare har förkortat ned - Fort pinta championat - till just FPC. Dessa förkortningar kan nästan alla nu för tiden, och är en stor del utav våran vardag på starstable.
 
[ Bild från Lucy Westlake. ] 

Dayplay aka Dalton.

 
Detta är då min nya häst.. Dayplay. Dayplay eller Dalton som han så sött kallas är en 16årig valack, han är väldigt lugn att rida och kommer från Södra jorvik faktiskt. Han är en gammal dressyr häst, som tyvärr slutade tävla i dressyr pga en gammal senskada. Dalton är faktiskt den hästen som tjejen som köpte Krezip red på förr, men efter att hans karriär på dressyrbanan var över så sökte hon efter en ny häst.  Krezip vart då hennes, och jag var iväg till jorvik för att hälsa på henne. Och hon visade då sin fd tävlingshäst Dalton, hon förklara även vad som hänt med honom och varför hon ville ha en ny häst. Jag övervägde länge att fråga, men innan jag åkte hem frågade jag om jag fick ta med mig Dalton. Eftersom att Krezip nu är borta så har jag ingen hagkompis till Shacco, och jag vill verkligen inte att han ska gå ensam och i framtiden bli rädd för andra hästar. Dalton är nu hemma hos mig i Valedale, men kommer troligen att flytta hem till sin riktiga ägaren den dagen jag flyttar över till södra jorvik!
Om inte så stannar han hos mig tills han hjärta slutar slå! :)

Kort information om min häst.
Fullständiga namn ~ Dayplay "Dalton".  - Födelseår ~ 1997. - Kön ~ Valack. -  Ras ~ Paint. 
 
Tävlingskärriär. ~ 
Dalton är tävlad inom dressyr i 10år men hans karriär slutade för några år sedan då han blev för gammal och lärde sig inga nya rörelser. Dom valde därför att sluta tävla honom och låta honom gå som sällskapshäst. Dalton har annars varit en riktigt pigg kille, men idag är han en lugn pensionärd häst som går tillsammans med Bay om dagarna.
 
Utbildning. ~
Dalton har fått utbildingar inom körning & dressyr. Men han fastnade mest för dressyr dels för hans underbara utseende och sätt att charma folk på. Han slutades träna sommaren 2012 och sedan dess har han inte påbörjat nya utbildingar och kommer troligen inte göra det. Nu får han gå sina sista år som en gammal kuse och bli älskad för den han är.

Södra jorvik.

Denna kommentar fick jag i mitt 'vevklumps' inlägg. Och det fick mig att tänka om, personligen tycker jag det låter lite logiskt, för..varför annars ändrar dem designen på vedpinnar om det inte vore till någon nytta. Så ett uppdrag självklart. Men att laga bron låter faktiskt trovärdigt i mina öron, med tanke på färgen. c:
 
Gud, tänk om det är så *-*