Vita hästar

Något jag var väldigt rädd för som skulle hända när en ny vit (orginal stor) häst kommer till Jorvik är att jag skulle gilla den bättre än min starthäst. Flera utav mina vänner vet att jag inte är sådär jätte kär i Bays ansikte då han är väldigt grå. Och som jag trodde kom det ju en vitare häst (attans) Men, jag måste säga att jag är fruktansvärt glad över att jag inte gillar den hästen mer, det enda jag önskade att Bay hade från den hästen är den vita manen och svansen! 
 
Så, det är vid sådana här tillfällen som jag är stolt över att kalla Bay min starthäst ;)
Men, jag är fortfarande livrädd över lippizanarna. ehe... Jag är inte den personen som skulle köpa flera hästar utav samma färg, utan det är varken eller för mig. Jag har jätte svårt att tänka mig äga svarta oldenburgaren & svarta engelska fullblodet samtidigt, därför skulle inte en vit starthäst och vit lippizaner gå ihop. Men, jag har en vit stor häst men det är annat det ehe :-) 
 
Jag har mina små regler inom häst världen, men jag kommer föralltid bli en hästplayer ♥

mohaha.

 
Hur känns det pawie ;)?
Denna bild tog kära April Starwood igår när vi skulle tävla VD loppet tillsammans, dessvärre drunkande Wille så app fick ta målfoto istället. Och Bay bestämde sig för att faila sista hindre så herr paw och fru Sture kom bakom mig och nosade mig på lilltån samtidigt som jag i all panik försökte få upp min kebab från marken och in mot mål. Jenis & Mydde hade fastnat någonstans på vägen, troligen stannade dom och luktade på blåbären som växte fast i hindret. 

Ibland undrar jag..

( Vad grå stormis är på bilden, dags för ett bad!!!! )
..varför står vi inte framför ridhuset och väntar på våran tur som normalare människor. Men, vi står på taket och väntar istället. :D 
 
 
Men jag tänkte fråga er läsare, finns det någonting speciellt ni vill att jag ska skriva om? något ni undrat över oså. c: Vore bra att få en igång spark. Så jag inte babblar om helt ointressanta saker! :)
Jag har dock aldrig varit människan som skriver 1 miljon ord om saker om det inte är åsikter.

Löve.

Jag totalt älskar hur dom lyckats gjort detta! Det är helt magiskt. Detta kommer jag lätt lyssna på ett bra tag framöver. :D 
Dock har jag en favorit men det har han endast laddat upp på facebook. Ska försöka ladda ned den på datorn! :)
 
Av någon anledning fick låten en helt ny betydelse för mig. Jag älskade Hey brother när den toppade listorna på spotify, men efter att ha lyssnat på den flertal gånger, flera gånger par dag så tröttnade jag som många andra (dah) men denna version är helt underbar. Jag ryser till och blir kär på nytt. 
Jag visade förrövrigt denna för Madde, Paw, Jenis & App när vi skypade och dom höll med mig! Så jag tycker ni alla kan offra 4min eller iallafall 1min åt att lyssna på denna! :D
Kommer lätt försöka göra en video med låten, förslag?

En bättre Mårten!


Titta vilken skönhet, hade Mårten sätt ut såhär hade jag ridit honom hela tiden. :-) Satans häst. 
Nej okej, Mårten är fin på sitt sätt får jag väl lov att säga. :))))

Autumnrebel aka Arthur.

 
Arthur är en tokig häst på 13år som älskar dressyr men har en dold talang inom western. Arthur kommer från en dressyrkär gård i Södra Jorvik. Arthur såldes som allround häst då dom märkte att han hade en dold talang inom western och möjligen andra grenar men familjen tyckte att Arthur tävlat klart i dressyr då han inte lärde sig mer men han slutade på topp enligt säljarna. Familjen hade flertal andra hästar till salu då dom inte alls funkat till det dom velat. Men Arthur fastnade för mig, dock hade dom en annan pudding där Regus, en hopphingst på hela 175. Men, han var inte till salu vad jag förstod. Men jag var ju där för Arthurs skull. Arthur fick följa med mig hem på en gång och vi kommer testa hur våran vänskap passar efter en hel del western pass! Jag tror att han har en ljusframtid som western häst. Men, det återstår att se. 
 
Arthur är förrövrigt en ganska lugn herre på 164cm till manken och dom sa att han vänjer sig fort vid ny miljö eftersom han rest mycket i sin ungdom och även att han lyssnar noga på ryttaren och kommer bra överäns med andra hästar. Arthur kommer antagligen att få bo hos Marleys en framtid innan han riktigt kommer hem till mig då han ska vänja sig vid den lite mer "vilda" miljön och ifall vi passar ihop kommer han med direkt, men om inte så sa Marley att han mer än gärna får stanna hos honom. Dom blev nämligen bra vänner redan första dagen! :)
 
Kort information om min häst.
Fullständiga namn ~ Autumnrebel "Arthur".  - Födelseår ~ 2001. - Kön Valack. -  Ras ~ Danskt varmblod. 
 
Tävlingskärriär. ~ 
Arthurs tävlingskarriär har gått upp och ned men han slutade på topp. Arthur tävlade mycket inom dressyr och var en riktig dressyrprins och tog med sig goda erfarenheter från massvis med olika länder där han tävlat i. 
 
Utbildning. ~
Arthur kommer att tränas i western nu när han kommer hit. Hans förra ägare sa att han har goda chanser inom western. Så, jag ger mig på den utmaningen att försöka omvandla dressyr prinsen till en badass western häst! :D Ska bli kul och se hur det går. Dessvärre kommer han få behålla knopparna. ;) 
 
 
 
 

Kanske inte...

Ja, alltså inte riktigt det jag förväntat mig :p Jag hade trott att vi fått t.ex separata strumpor och matcha hur vi vill. Eftersom att dom flesta vet att kanske SSO inte är dom bästa på att para ihop saker. Men i vilket fall som, jag diggar strumporna skit fräna och fina, synd bara att man inte kan ha dom till vad som. :(  
 
Men, jag kanske lägger beslag på något i framtiden om det kommer svara/gråa/vita strumpor till ett par svara ridbyxor! :) Eller något annat, brunt och rött brukar jag inte bära så ofta. o-o
 

testing

 

Asså :-)

 Antingen så har mina ridlärare/föräldrar ljugit för mig i snart 17år om vad kraftfoder egentligen är eller så är SSO förvirrade. Cuz this aint looking good babes... not good at all.. kanske kan mata Peeson med det, hon märker nog inte skillnad hon heller. (: 

OS dagarna med DBC....

drar igång med enormt konditionstest!
 
 
Detta hände alltså igår! Översta bilden är från 17.10 eventet där vi hade Skidskytte! :)
Det var faktiskt väldigt kul, det var Moorland champet och runt, dock så fick man hålla sig på vägen och vid varje klipphopp fick dom hoppa av och skriva "pang" och sedan rida vidare! :) 
Dom skulle även springa två varv, detta tyckte jag var kul och dom andra med! :D 
Andra bilden är tagen från 19.00 eventet där det var hastighetsåkning! Dom skulle köra en förbestämd runda i FG alla samtidigt, vi inledde eventet med att jag skulle visa vägen och alla förstod på direkten så vi kunde snabbt köra igång. Så..ett rejält pass har Shacco fått av att röra sig, kanske till och med lite träningsverk. ;)

What do I see here?

 
Titta här, en helt ny häst! Eller ja, kanske inte helt ny. Detta är ju antingen morgan eller moraben fast en helt annan man! :) 
Jag minns att April fixade lite i filerna och lyckades få våra dåvarande Rokkis & Kanel till svarmanade eftersom att det liknade Spirit hästen från vildmarken. Undra om denna hästen kommer komma till Star stable. :D 
Hade den kommit tidigare hade jag köpt den, dessvärre inte idagsläget. Den är ingenting för mig längre! :)
 
Bilden är då från Star stable själva när dom håller på att få upp sin monter inför göteborgs horse show!
 

Gimp skolans nya logga!

Gimp skolan har fått ett nytt utseende! :D Lite mer stilrenare än den förra. Plus att min blogg inte har rymd tema längre!
 
Har du några idéer eller något du vill lära dig i gimp? 
Ska försöka göra mer videos om det istället. Men, kom med lite förslag och ska jag se om jag kan genomföra det! :D 

Autumnrebel aka Arthur!

Eftersom att flertal har börjat med gissningstävling. Men den första bloggen jag såg denna tävlinga hos var Esmerlada Silverforce (klickningsbart namn mmmm.) 
 
Då drar gissningstävling igång! Ni har fram till fredagen den 28/02 på er att gissa. :D 
Alla får 2st gissningar och dessa 2 ska ske på EN kommentar! 
 
Priset är helt enkelt en länk till din blogg via ett inlägg eller shoutout på din instagram. Det väljer du själv, om du nu har varken eller. ^^
 
Lycka till allihopa! :D 
 
 

Levlingsdags!

 
Levlar Hope just nu med Peeson, tack vare Linda Youngwood är Hope nu i lvel 9, sanrt 10! Underbar tjej tillskillnad från Peeson ;) 
 

Gimp Skola is here once again!

 
 
 Igår fick jag en kommentar på Instagram där Isabella Waterstar frågade mig hur man får Bannern så ljus. :)
Och för er som inte vet vad en banner är så kommer det här.
 
Jag lovade igår att jag skulle förklara det idag, och nu gör jag det. :D 
Det första du måste göra är såklart att öppna GIMP med den bilden du vill ha bannern på. :)
Jag valde denna!
 Det första jag gör är att öka kontrasten och ljusstrykan, dom 2 hittar du här.
 
 När du väl håller musen över den fliken får du fram massvis med alternativ men just nu till denna bild väljer jag att dra upp ljuset och kontrasten. (OBS detta har ingenting med bannerna att göra, bara att bilden rent generellt blir finare)
 
Men nu till själva bannern. Försökt och främst trycker du fram rektangelmarkeringsverktyget (that word)
Och markerar där du vill att bannern ska sitta. Om du sedan vill att bannerna tonar ut på sidorna som min gör så rekommendrar jag att du drar bannerna från sida till sida som jag kommer göra! :)
 
 
Ungefär såhär ska det se ut. Som ni ser är det ju markerat från Shaccos framknä och nedåt. :)
När du gjort det skapar du ett nytt lager, för att minnas vilket läger det är kan du dubbelklicka på lagretsnamn och döpa om det. :D 
När du gjort det tar du fyllnadsverktyget!
Som ser ut sådär! :D 
Därefter så väljer du vilken färg bannern ska bli, jag brukar oftast ta vit. Sedan klickar du där markeringen sitter! :D 
Så blir det helt vitt!
 
Eftersom att det vart så vitt och jag inte tänkte mig för så satte jag ett svartlinje i inlägget så ni ska se vart det slutar! :D Nu när du gjort detta går du tillbaka till lagermenyn och drar ned Opaciteten på lagret där bannern sitter. :) Opaciteten sitter högst upp på lagermenyn! 
 Jag drog ned opaciteten till 60, och när du gjort detta kan du börja forma den. :)
När man laddar ned GIMP får man ett startpacket med olika penslar. Jag brukar dagligen använda dessa
Och för att få ett uttonat utseende så tar jag någon av dom utsuddade penslarna! :)
Därefter väljer du suddet. Suddet ska alltså ha någon av dessa penslar så när du väl börjar sudda så blir det uttonat. :)
Nu väljer du lagret där bannern och och antingen testar dig fram eller gör som jag. :)
Jag brukar gör penslen högre än bannern är på så sett tycker jag att man får bäst resultat. 
 
 Ungefär sådär! :) Därefter så trycker du eller håller in musen på vardera sida så som blir symetriska! :) 
 
Såhär på ett ungefär! Sedan får du dekorera den hur du vill, göra den ljusare, mindre synlig oså! :)
Men, hoppas ni lärde er något och att du Isabella fick ditt svar! :D